Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Efsane Erdekspor'un tarihi sergileniyor

Efsane Erdekspor

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, vefanın bir semt adı olmadığını hatırlattı

"50 yıllık Erdekspor efsanesinin hikayesi" isimli projeyi ilçe halkına tanıştıran belediye başkanına büyük övgüler var.
Erdekspor`un kurulduğu günden bugüne kulübe hizmet etmiş tüm yönetici kadrolarını, sporcularını, milli olmuş sporcuları ile Erdekspor`un maçına giderken trafik kazasına kurban gidenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı sergi, Erdek 18 Eylül İlçe Stadında sergileniyor.
1973 yılından günümüze Erdekspor`un tarihçesinin anlatıldığı ``50 yıllık Erdekspor Efsanesinin Sergisi`` hafta başından bu yana ilçe stadında sergileniyor.
Serginin açıldığını öğrenen sporseverler stada giderek, Erdekspor`un tarihçesini meraklı bakışlarla inceliyor.
Erdek 18 Eylül İlçe Stadına kurulan, Erdekspor`un tarihçesinin anlatıldığı sergi projesinin mimarının Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan olduğunu işaret eden AK Parti Erdek Belediye Meclis üyelerinden Aycan Ener, hafta içinde, Erdekspor`un 50 yıllık tarihçesinin yer aldığı sergiyi kucağında minik oğlu Orhan`la birlikte dolaştı.
Sergide, kendisinin daha dünya ile tanışmadan önce ilçe sporu için hizmet veren kadroların fotoğraflarını izlerken, bazı fotoğrafların kendisine duygu dolu anlar yaşattığı itirafında bulunan Aycan Ener, Belediye Başkanı Aysan`ın, Erdekspor`un tarihçesini halkla buluşturmanın çok iyi düşünülmüş vefalı bir proje olarak değerlendirdi.
"50 yıllık Erdekspor efsanenin hikayesi" isimli sergisi hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçede, Erdek Zeytinspor ile Erdek Gençlikspor Kulüplerinin birleşmesiyle 1973 yılında kurulan Erdekspor`un 50 yıllık tarihinin gelecek nesillere aktarıldığı serginin, Erdekspor`a ilişkin bilgi ve belgelerin toplandığı bu alandaki ilk çalışma olarak açıkladı.
Geçmişi başarılarla dolu Erdekspor`un, tarihçesini hazırlamak için düğmeye bastığımızda, bu kulüpte emeği geçmiş yöneticilerimiz ve sporcularımızın bugün hayatta olanları ile hayatta olmayanların çocuklarının veya torunlarının evlerinde bulunan tarihi değeri çok yüksek fotoğrafları bize teslim etmeye başladılar. Fotoğrafları toplamamız, isimleri belirlememiz yaklaşık 3 aydır devam ediyordu. Erdek`te sporun tarihçesini, bugünün ve yarının nesillerine taşımak için yaptığımız çalışmayı öğrenen halkımız bize yoğun ilgi gösterip, inanılmaz destek verdi.  Hazırlanan manevi değeri çok yüksek olarak gördüğüm bu serginin açılışına katkı veren toplumun her kesimine teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı